Віртуальні виставки

суботу, 15 грудня 2012 р.

Всеукраїнський тиждень права



Дитинство - найважливіший і неповторний період у становленні особистості. Будь-яка людина, починаючи з самих юних років, стикається з ситуаціями, коли необхідно знати свої права і обов’язки . Чомусь дуже багато думають, що права людини – це щось само собою зрозуміле, те про що знає мало не кожне немовля. Те, в чому абсолютно не потрібно розбиратися – адже все зрозуміло!. Права дитини - це не просто приказка, яку можна вживати в розмові до місця і не до місця. Права дитини не такі прості, як часто про них думають.

   Тому Указом Президента України започатковано проведення Всеукраїнського тижня права. Мета та завдання Тижня - розповсюдження правових знань серед дітей та підлітків, вивчення прав дітей у ігровій формі. В рамках Тижня  правових знань, який проходив в  грудні  місяці в районній дитячій бібліотеці  було проведено заходи з профілактичної роботи, спрямованої не лише на підлітків «групи ризику», але і тих, кого ця проблема ще не торкнулася. В ході реалізації Тижня права було організовано конкурс малюнків «Світ очима дітей»,  круглий  стіл   «Як не стати жертвою злочину», відео перегляддитячих  мультфільмів в мережі Інтернет з молодшими читачами, подорожували з героями казок по статтям Конвенції ООН про права дитини, було проведено бесіду - вікторину «Чи толерантний ти?» та відбулася зустріч учнів 4-го   класу   і  учнів  9-го класу Великомихайлівської ЗОШ І-ІІІ - гімназія ступенів   з начальником Великомихайлівського районного управління юстиції Ільговою Н.В.                                                           




Тиждень права в районній бібліотеці для дітей:   



       «Відео перегляд мультфільмів з правової тематики в мережі Інтернет їх обговорення»


З молодшими читачами було проведено відео перегляд мультфільмів в мережі Інтернет та обговорення поведінки героїв мультфільмів, які неправомірно себе поводили.

Конкурс малюнків «Світ очима дітей»      
  

Круглий стіл «Як не стати жертвою злочину?»


З читачами – учнями 6-7 класівбуло проведено круглийстіл  «Як не стати жертвою злочину?»     Під час засідання круглого столу біло обговорено низка питань, що стосується прав дитини про цінності людського життя, про поведінку в школі, вдома, громадських місцях.


«Подорож з героями казок статтями Конвенції ООН про права дитини»

Під час заходу «Подорож з героями казок  статтями Конвенції ООН про права дитини», читачі – учні були ознайомлені з статтями конвенції ООН про права дитини та були обговорені дії героїв казок , які вели себе неправомірно щодо інших.    

Бесіда – вікторина «Чи толерантний ти?»                                         Читачі знайомляться з   «Квіткою толерантності»


Зустріч учнів 4 – Б класу з  начальником  Великомихайлівськогорайонного управління  юстиції Ільговою Н.В. Під час зустрічі Наталія Володимирівна познайомила учнів  з статтями Конвенції ООН про права дитини та провели   гру « Правова квітка »


 




 Зустріч учнів 9-Б класу з   начальником  Великомихайлівськогорайонного управління  юстиції Ільговою Н.В.   Під час зустрічі Наталія Володимирівна  ознайомила учнів з кримінальною та адміністративною відповідальністю осіб, які не досягли повноліття та провели рольову гру «Розгляд кримінальної справи»

Під час гри учні розділилися на ролі Ігор Плєшко виконував роль судді, Дмитро Долінкін – потерпілий, Ірина Штипук – прокурор, Анастасія Ракович,  Тетяна Кістрюга та Дмитро Гребенюк – свідки, роль адвоката виконував Бобилєв Максим,  підсудний був умовний Іванов Іван Іванович. Всім учасникам заходу дуже сподобалося виконувати ролі.    Захід пройшов дуже активно, учасники гри виконували ролі субєктів законодавчого процесу, вчилися оцінювати складні життєві ситуації та  приймати правильні рішення.

Немає коментарів:

Дописати коментар