Віртуальні виставки

понеділок, 9 вересня 2013 р.


Реалізація програми Бібліоміст
Шостого вересня цього року у   Великомихайлівській  центральній районній бібліотеці пройшла пресконференція   «Бібліо - ресурси «сучасних бібліотек» в ЦБС»»                   /виконання  Міжнародної програми «Бібліоміст»/:

    У пресконференції прийняли участь чотири бібліотеки системи, переможці конкурсу «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету».
Районною дитячою бібліотекою було висвітлено питання реалізація творчого проекту «Наші мрії в дію», нові послуги для користувачів та нові можливості для бібліотекарів.

Реалізація творчого проекту  «Наші мрії в дію»
                                           Заступник директора по роботі з дітьми Крицька С.О.

Під час написання проекту на конкурс «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету» колективом РДБ була обрана тема профорієнтації і було поставлене завдання допомогти дітям 14-15 років зорієнтуватися у житті, максимально підготуватися до прийняття рішення, пов’язаного з вибором майбутньої професії.                                                                       Реалізацією  програми  передбачалось впровадження  у бібліотечну діяльність нових форм та методів роботи, для більшого інформування учнів випускних класів про сучасний світ професій.  На початку реалізації програми було організовано «Профінформ клуб» заняття клубу розраховані на два роки. Учасниками клубу були учні 8-го класу з якими протягом  двох  навчальних років  проведено низку заходів з профорієнтації.    Перший рік занять проводились бесіди, диспути, анкетування на типи професій. За другий рік проведено зустрічі з фахівцями різних професій та екскурсії до організацій. Також проведено диференційно-діагностичне опитування за Клімовим, яке учасники клубу проходили в  мережі Інтернет.         
Під час реалізації проекту колективом  дитячої  бібліотеки налагоджено  співпрацю та партнерство з багатьма  організаціями селища, а саме з районною газетою «Єдність», з районним центром зайнятості, з районним управлінням юстиції, районним центром соціальних служб, сім’ї, дітей та молоді, дитячим садочком «Сонечко», селищною радою.   
Завдяки програмі  «Бібліоміст» ми стали учасниками  Міжнародних конкурсів.
       Успіх районної дитячої бібліотеки можна відмітити у тому, що в 2011 році завдяки програмі «Бібліоміст» ми прийняли участь у конкурсі від Антикризової гуманітарної програми Міжнародного фонду Відродження  «Поповнення фондів сільських бібліотек та активізація культурно -просвітницької роботи з   дітьми та молоддю»,  дві дитячі бібліотеки нашого району одержали перемогу і у винагороду отримати по 10 000 грн. на нову літературу.
     На майбутнє плануємо брати активну  участь в різноманітних конкурсах державного та Міжнародного рівня.  Також на першому місці в наших планах залучення більшої кількості користувачів. Та налагодження співпраці з партнерами бібліотеки.

Нові послуги для користувачів та нові можливості для бібліотекарів.

Бібліотекар відділу 5-9 класів  Пинтя В.Г.

         З відкриттям Інтернет-центру  в районній дитячій бібліотеці для користувачів бібліотеки  з’явилися нові послуги,  а саме: користувачі бібліотеки мають можливість спілкуватися в соціальних мережах безкоштовно, знаходити інформацію для підготовки домашніх завдань, користуючись мережею Інтернет готуються до самостійних робіт, готують реферати. 
       Бібліотекарем відділу 5-9-х класів щорічно на початку навчального року проводяться  два рівня занять з вивчення комп’ютерної грамотності «З комп’ютером на ТИ»  з учнями 5-х класів. (83  читача пройшли навчання)
       Також   з відкриттям Інтернет-центру ми бібліотекарі відкрили для себе нові можливості. Користуючись комп’ютерами та мережею Інтернет    самостійно готуємо роздаткові матеріали для користувачів, оформляємо рекламні проспекти, закладки,  оформлено візитку РДБ, готуємо матеріали для проведення масових заходів, також з’явилися нові форми  роботи  це відео перегляди та віртуальні мандрівки.   Створюємо презентації різної тематики.  При відділі 5-9 класів працює  «Творча майстерня» користувачі бібліотеки знаходять матеріал в мережі Інтернет і використовують його для виконання творчих домашніх завдань з різних предметів.  
        Найголовнішим досягненням можна вважати можливість висвітлювати роботу бібліотеки  в блозі  Великомизайлівської районної бібліотеки для дітей, також у нас є сторінка у фейсбуці та ютубі.  
Учасники пресконференції 

  Відеопрезентація присвячена реалізації програми "Бібліоміст" 



Немає коментарів:

Дописати коментар