Віртуальні виставки

пʼятницю, 8 травня 2015 р.


«Знов білим цвітом вкрилися сади»

Година пам’яті

         Щороку в травні ми відзначаємо День Перемоги. Нелегке наше сьогодення не може заступити радості приходу весни, а разом з нею і Дня Перемоги. Цей день залишиться для нас завжди затьмареним від гіркоти втрат і осяяний сонцем Перемоги. Його наближували, як могли, люди, котрим було дуже нелегко в ті воєнні літа і яким найважче сьогодні. У довічному боргу наше покоління і перед тими ветеранами війни, кому пощастило пройти через чорнило битв і дожити до світлого Дня Перемоги. Все менше їх залишається в життєвому строю. Даються взнаки і опалена війною молодість, сирі окопи , голод і холод, хвороби і рани. їхні груди вкриті медалями, на скронях - сивина. Але вони пам'ятають ті страшні часи, хоч часто їм і не хочеться про них згадувати.
         Напередодні 9 травня в районній дитячій бібліотеці пройшла година пам’яті «Знов білим цвітом вкрилися сади», яка розпочалася українською піснею «Перемога» у виконанні Н.Бучинської. На захід були запрошені учні 3-А та учні 6-А класів, які підготували до нього вірші.
         Неподалік від будівлі районної дитячої бібліотеки знаходиться скромний пам’ятник з п’ятикутною червоною зіркою. Тут похований 19- річний солдат Олег Петрович Пруський. Він віддав своє життя за звільнення нашого селища.
         Захід завершився покладанням квітів до могили солдата.











 

Немає коментарів:

Дописати коментар