Віртуальні виставки

середу, 18 листопада 2015 р.

"Захисти себе від СНІДу"

   З кожним роком в Україні збільшується кількість ВІЛ-інфікованих осіб.        Вірус швидко поширюється, особливо в молодіжному колі. Тому дуже важливо своєчасно проводити профілактику захворювання на ВІЛ-інфекцію та розповсюджувати інформаційні матеріали про це страшне захворювання.

   16 листопада Великомихайлівською районною дитячою бібліотекою  спільно з центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді  була проведена бесіда-діалог «Захисти себе від СНІДу!» до Всесвітнього Дня Боротьби зі СНІДом. 

 Активними учасниками бесіди були 8А клас (класний керівник Торчинська К.І.) та 8Б клас (класний керівник Дубенко Л.А.)
   Головний спеціаліст центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді  Буковська С.Д. розповіла учням про основні шляхи зараження ВІЛ – інфекцією, перші ознаки хвороби та як уберегти себе і своїх близьких, дала інформацію щодо спеціалізованих кабінетів, в яких можна анонімно та безкоштовно пройти тестування на ВІЛ-інфекцію. 

Васильєва О.В. для закріплення отриманих знань з дітьми розігрували різні життєві ситуації та колективно  шукали безпечні шляхи виходу із неї, в результаті якої діти усвідомили небезпеку пов’язану із поширенням СНІДу на нашій планеті, отримали почуття відповідальності за власну поведінку та ведення здорового способу життя.

 Бібліотекарі розповсюджували серед учнів інформаційні буклети «10 основних фактів, які молодь має знати про ВІЛ та СНІД. Шляхи подолання епідемії ВІЛ/СНІДу» 





 

Немає коментарів:

Дописати коментар