Віртуальні виставки

пʼятниця, 15 квітня 2022 р.

 

ДИВОВИЖНІ ГЕРОЇ В.Г. РУТКІВСЬКОГО.

Володимира Рутківського називають письменником, який робить читачів щасливими. Особливо дітей. Його роман "Сторожова застава" та тетралогія "Джури" про пригоди козаків - одні з найулюбленіших книжок дітей в Україні.

Творчий спадок Володимира Рутківського – дитячі повісті, історичні романи, поетичні збірки, які навчають любити свою країну, рідну мову, бути чесними, виховувати в собі високу моральність і героїзм, гуманність і оптимізм.Серед  його нагород - премія Книга року ВВС за двотомний роман "Сині води" та премія Тараса Шевченка за тетралогію про джур: "Джури козака Швайки", "Джури-характерники", "Джури і підводний човен", "Джури і Кудлатик".

У 2017 році у прокат вийшла яскрава українська пригодницька стрічка "Сторожова застава" -  екранізація одного з найвідоміших пригодницьких романів В. Рутківського.31 жовтня 2021 року Володимира Рутківського не стало.
До 85-річчя від дня народження Володимира Рутківського у Великомихайлівській бібліотеці- філії для дітей оформлено книжкову виставку «Дивовижні герої В.Г. Рутківського». Запрошуємо ознайомитися з творами письменника.



 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар