Віртуальні виставки

вівторок, 25 жовтня 2022 р.

 


ГРИГОРІЙ СКОВОРОДА: ШЛЯХ МУДРЕЦЯ.

3 грудня виповнюється 300 років від дня народження  великого сина українського народу, мислителя, філософа, письменника, педагога Григорія Савича Сковороди. Він відомий як одна із найбільш важливих і впливових особистостей, які формували нашу історію. А його філософія справила величезний вплив на людей в усьому світі. За версією Юнеско, Григорій Сковорода входить, до п’яти мудреців світу – разом із Сократом, Конфуцієм, Спінозою і Махатмою Ганді. Їх усіх об’єднує принцип: «жив, як учив».

    Григорій Савич є першим і єдиним у світі мандрівним філософом, який поєднував життя з вченням, постійним удосконаленням самого себе. Усім своїм життям він довів, що щастя людини не залежить від місця і часу, не міститься в високій посаді, владі або багатстві. За життя книги філософа не видавалися, але його твори  ширилися через переписування. Вперше його твір  було надруковано у 1798 році. 

 У Великомихайлівській бібліотеці-філії для дітей, до 300- річниці від дня народження Григорія Сковороди, розгорнута виставка-інсталяція «Григорій Сковорода: шлях мудреця» та оформлена книжкова виставка «Григорій Сковорода – український філософ, поет і байкар».

Запрошуємо в нашу книгозбірню – на Вас чекають книги, які розповідають про життя та творчість Григорія Савича Сковороди.






Немає коментарів:

Дописати коментар