Віртуальні виставки

понеділок, 26 серпня 2024 р.

 

ІСТОРИЧНИЙ ДИВОСВІТ ПАВЛА ЗАГРЕБЕЛЬНОГО.

25 серпня 2024 року минає 100 років з дня народження Павла Архиповича Загребельного, українського письменника, журналіста, редактора, сценариста, громадського діяча.

Павло Загребельний — один з найкращих письменників минулого століття. Його талант і майстерність слова визнали у багатьох країнах світу, а твори давно стали класикою не тільки української, але й світової літератури.

На долю письменника випали всі найтяжчі випробування XX ст..: голод 1933, фашистський полон під час війни та сталінські концтабори.

Серед більше ніж 30 романів і повістей, найчастіше згадують «Диво», «Роксолана», «Я Богдан» та інші. За сценаріями Загребельного знято 7 художніх фільмів.

У 2004 році за самовіддане служіння Україні, багаторічну плідну діяльність на ниві письменства, визначний особистий внесок у збагачення національної духовної скарбниці, утвердження гуманістичних ідеалів нагороджений званням Героя України.

Помер 3 лютого 2009 року у віці 84 років. Похований в Києві на Байковому кладовищі.

До дня народження П. Загребельного у бібліотеці оформлено книжкову виставку «ІСТОРИЧНИЙ ДИВОСВІТ ПАВЛА ЗАГРЕБЕЛЬНОГО».

 


 


пʼятниця, 23 серпня 2024 р.

 

ТИ У СЕРЦІ МОЇМ, УКРАЇНО!   

 23 серпня українці відзначають День Державного Прапора, а 24 серпня – День Незалежності України!
Особливою ознакою цих святкових днів є те, що нині, як ніколи в сучасній Україні, громадяни нашої держави глибше усвідомлюють важливість міцності держави, її суверенітету та територіальної цілісності, поваги до державних символів і, безперечно, єдності всього народу у відстоюванні свободи і незалежності країни. Серйозна, безкомпромісна битва за Україну, за її волю, за честь і славу ,за незалежність триває. Але усі ми впевнені - Перемога буде за нами!Великомихайлівська бібліотека-філія для дітей КЗ «Публічна бібліотека Великомихайлівської селищної ради» підготувала для читачів книжкову виставку «ТИ У СЕРЦІ МОЇМ, УКРАЇНО!».

 

 

вівторок, 20 серпня 2024 р.

 

НОВІ КНИГИ.

Шановні читачі! Продовжуємо знайомити Вас з книгами, які поповнили фонд бібліотеки.

До Вашої уваги – дві книги Джеромі Стронґ «Ракета на чотирьох лапах» та «Гармидер у школі». На Вас чекають захопливі історії про Ракету (або Стрілку), жваву і рішучу собаку, та її пригоди з господарями Тревором і Тіною. У ній головні герої стикаються з різноманітними пригодами, разом із врятуванням Ракети від виправного табору та розслідуванням справи викрадачів домашніх улюбленців. Ця книга пропонує читачам багато захопливих пригод, смішних моментів і цінних уроків про дружбу, відданість та важливість допомоги один одному в труднощах. Вона також нагадує, що навіть у найнесподіваніших ситуаціях можна знайти рішення, якщо ти маєш справжніх друзів поруч.

Головна героїня книги «Гармидер у школі» - вчителька міс Гармидер,  справжня героїня шкільного життя. Її пригоди викликають сміх і вражають своєю непередбачуваністю. Мабуть ніхто зі школярів не відмовився від такої вчительки! Бо з нею уроки перетворюються на саме задоволення, веселощі,гру,розважання, одним словом – суцільний гармидер!

Ці книги будуть цікавими для дітей та підлітків, особливо тих, хто цінує казкові та фантастичні історії з веселими та неочікуваними пригодами.

Запрошуємо в нашу бібліотеку!



понеділок, 19 серпня 2024 р.

 

НОВІ КНИГИ.

Шановні читачі! Продовжуємо знайомити Вас з книгами, які поповнили фонд бібліотеки.
До Вашої уваги – книги Ганни Булгакової «Михайлик і паперова зірка», «Мрія пані Бляшанки», «Обережно скло!», «От тобі й соломинки!» -  з серії «Екоісторії». Ці пізнавальні книжечки адресовані наймолодшим читачам та навчають дітей турбуватися про довкілля й сортувати відходи. Чим шкідливі для тварин поліетиленові пакети, пластикові соломинки, гострі уламки скла…? На всі ці та багато інших питань Ви знайдете відповідь у цих пізнавальних книжках. Яскраві ілюстрації доповнюють текст.

Запрошуємо в нашу бібліотеку!



четвер, 15 серпня 2024 р.

 НОВІ КНИГИ.

Шановні читачі! Продовжуємо знайомити Вас з книгами, які поповнили фонд бібліотеки.
До Вашої уваги – книга «Свобода в мережі. Як насправді працює Інтернет».
Як працює Інтернет? Що дає змогу або заважає інформації «подорожувати» всесвітньою павутиною? Які дані користувача стають загальнодоступними, коли він входить в Інтернет? А хто взагалі і до якої міри контролює глобальну мережу? Відповіді на всі ці та інші запитання ви дізнаєтеся з цього цікавого ілюстрованого посібника.
Книга «Створюй анімації за допомогою Скретч». Ця книга для тих хто бажає навчитися програмуванню. Скретч – доступна, зрозуміла та весела мова програмування. Дотримуючись чітких інструкцій Ви зможете створити анімації та відеоігри. Книга дасть змогу проявити творчість, навчить знаходити оригінальні та ефективні розв’язання проблем.
Запрошуємо в бібліотеку! Цікаві та пізнавальні книги з нетерпінням чекають на зустріч з вами!



 

НОВІ КНИГИ.

Шановні читачі! Продовжуємо знайомити Вас з книгами, які поповнили фонд нашої  бібліотеки.

До Вашої уваги – книга Євгена Степаненко та Соломії Степаненко «Абетка війни». «Абетка війни» – одна з історій російсько-української війни. Вона почала писатися ще 2015 року, коли Євген Степаненко у складі підрозділу медиків воював на Сході України, а його донька Соля, чекала тата з фронту в мирному Києві. Це чесна й зворушлива розмова про війну і про життя для всіх: і дітей, і дорослих.

Книжка побудована як абетка, де кожна літера — це один із вимірів війни та миру навколо війни. У ній переплітається життя дитини в мирному місті і життя тата на війні. Соля телефонує татові на фронт, пише есемески та листи, розповідає про свої справи, школу, друзів, змагання, танці, домашніх тварин, а ще ставить дитячі й недитячі питання про війну. Як же татко із побратимами  там живе? Чи є на війні діти? Що їдять на війні? Чи можна на війні хитрувати? Чи буде тато інший після війни? А тато просто і чесно, а разом з тим бережно розповідає та пояснює донечці.

Запрошуємо в бібліотеку для ознайомлення з цією книгою.

 



середа, 14 серпня 2024 р.

 

НОВІ КНИГИ.

Шановні читачі!
До Вашої уваги – книги Нурії й Емпар Хіменес «Вода. Хлюп!»,»Енергія.Клац!», «Повітря.Дмух!», «Сміття. Фе!» з серії «Турбота про планету». З цих книжок Ви дізнаєтесь про значення води та повітря для життя людей, тварин і рослин.  та як можна допомогти річкам, озерам і морям стати чистішими. Що таке електроенергія,як вона утворюється й видозмінюється? Звідки береться сміття, як можна зменшити шкоду від нього?
 На всі ці та багато інших питань Ви знайдете відповідь у цих пізнавальних книжках.
Запрошуємо в нашу бібліотеку! 



вівторок, 13 серпня 2024 р.

                                                                 НОВІ КНИГИ.

Дорогі наші читачі !!!

У нас для Вас приємна новина – нові книги у Великомихайлівській бібліотеці-філії для дітей КЗ «Публічна бібліотека Великомихайлівської селищної ради». До Вашої уваги книжкова виставка «НОВІ НАДХОДЖЕННЯ». На ній представлені цікаві книги для читачів молодшого шкільного віку.

Запрошуємо Вас в нашу бібліотеку. Приємного знайомства з цікавими книгами !!!



понеділок, 12 серпня 2024 р.

 

  • Вітаємо переможницю  обласного туру Всеукраїнського конкурсу дитячих малюнків «Іссик Куль - колискова моя: природа у творчості Чингіза Айтматова»  Райковську Марію. Марійка отримала диплом та подарунки від Одеської обласної бібліотеки для дітей ім. Катаєва.
  • Бажаємо подальших успіхів у творчості маленької талановитої художниці.