Віртуальні виставки

вівторок, 11 лютого 2014 р.

"Афганістан - чия у тім вина?"
 

         Пройшло вже 25 років як з Афганістану був  виведений Обмежений  контингент  радянських  військ. Але війну  ту не забути. Бо хоча  й була  вона для нас  чужа неоголошена  у її пекельному  горнилі виявляли мужність та героїзм наші воїни.  15 лютого - особливий день для афганців. Цього дня закінчився рахунок втратам радянських солдат,  службовців. Щороку ветерани афганської війни відзначають День виведення радянських військ з Афганістану.
З цієї нагоди 10 лютого 2014 року в актовій залі Великомихайлівського НВК - гімназії відбулася памятна зустріч учнів 7-9 - х класів з ветеранами афганської війни. Захід організовано колективом центральної районної бібліотеки для дорослих, районної бібліотеки для дітей та районним спортивно-технічним клубом.
 
 
            Учні 9-го та 7-го класу підготували для своїх ровесників розповідь про історію та передумови афганської війни. Діти із задоволенням слухали розповіді ветеранів та привітали їх з цим важливим днем.
 
 

 

 
Бажаною гостею зустрічі  стала лоуреат Міжнародного фестевалю солдатської пісні "ХХІ век без воин" Гужева Ірина, яка привітала ветеранів афганськими піснями.

 
           Зустріч завершилась виступом начальника спортивно-технічного клубу Кавунова В.А., який наголосив, що в наш час по-різному оцінюють події тих років. Різне бачення афганської війни, її наказів і військових операцій тими, хто їх виконував. Для нас це взагалі події, які відбувалися в іншій державі, але учасниками яких були наші родичі, земляки. І тому для них і для нас Афган - страшна память страшної війни, уроки якої мають бути засвоєні і ніколи не повторюватися.

 

 

    
 



Немає коментарів:

Дописати коментар