Віртуальні виставки

середу, 5 березня 2014 р.


 «Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури»

           Є у нашій українській літературі імена, що увібрали в себе живу душу народу, стали часткою його життя. Таким ім’ям для нас, українців, стало ім’я Тараса Григоровича Шевченка, чия поезія  викликає в людях почуття гордості і захоплення красою, своєю силою і народною мудрістю. Минуло 200 років від дня народження  Шевченка – славного сина українського народу, але й сьогодні його слово живе між нами.  Його твори допомагають  осмислити минуле та зазирнути в майбутнє, відкрити для себе нове в мудрих рядках його творчості.
         Напередодні дня народження  Великого Кобзаря колективом районної дитячої бібліотеки спільно з учнями 4–Б класу,  учнями  7-А класу   Великомихайлівського НВК- гімназії та Дитячою музичною школою проведено літературно-музичну композицію «Поезія Шевченка – то музика народної душі».         Під   час  якої  звучали вірші, була представлена сценка «Тарас і мати», виконані українські  пісні на слова віршів Т.Шевченка ученицею 1-го класу Дитячої музичної школи. 
        Ведучі заходу бібліотекар відділу 1-4 класів Неверська В.В., та бібліотекар відділу 5- 9 класів Пинтя В.Г. розповіли про життєвий та творчий шлях Т.Шевченка, також звернули увагу,  що памятники Великому Кобзареві стоять у багатьох країнах світу. Його ім’ям названо вулиці в різних  містах, селах.    Вірші поета перекладено 150 мовами світу. Його поезія – це вогник, схожий на полум’я свічки, що запалює душу людини. Тож пронесімо, діти, у своєму серці пам’ять про Тараса Григоровича Шевченка крізь все своє життя!  До заходу була оформлена книжкова виставка «Шевченкове слово – в віках не старіє»

                                                

 
 
 
 


 
 

 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар