Віртуальні виставки

понеділок, 13 лютого 2017 р.


Урок мужності «Цей одвічний біль Афганістану»

         В районній дитячій бібліотеці ,у відділі 5-9 класів, відбулося засідання клубу «Подвиг» з учнями Великомихайлівського НВК 7 –А класу (кл. керівник Вакарова.О.С.) , яке було приурочене 28-ій річниці виведення військ з Афганістану.   Керівником клубу-  Кейзі М.І. був проведений урок мужності «Цей одвічний біль Афганістану». На захід були також запрошені учні 4-А класу (кл.керівник Мойсеєва Т.А.).
             15 лютого 1989 року для багатьох став днем, коли скінчився рахунок втратам наших солдатів, службовців. Важкий, сумний підсумок. Багато матерів і батьків не дочекалися своїх синів, котрі не сказали -- «Мамо, я живий...».
                  Афганська війна тривала майже 10 років - це вдвічі довше ніж Друга світова війна. Вона буде довго тривожити серця тих, хто був безпосереднім учасником і хто втратив у війні своїх близьких. Війна назавжди залишиться в пам’яті нащадків.
          Хвилиною мовчання присутні вшанували всіх тих, хто не повернувся з афганської війни. В їх числі є імена наших земляків: Сергій Улітка, Павло Китаєв, Олександр Заторський, Анатолій Крикунов.
            Активні учасники заходу підготували вірші афганської тематики. До уваги всіх були представлені відео-перегляди  «Афганістан. Життя простих людей» та «Хронологія війни в Афганістані».
           Керівник літературної студії «Джерело слова» Лунгу В.П. ознайомила присутніх з творчістю самодіяльної поетеси Великомихайлівщини - Васильєвої Н.М., яка багато своїх віршів присвятила воїнам- афганцям. Вікторія Павлівна продекламувала один з  віршів поетеси «Пятнадцатое февраля».
           Бібліотекар відділу 5-9 класів Кейзі М.І. ознайомила присутніх з інформаційним стендом «Афганістан – осколки пам’яті» та книжковою виставкою «Афганістан болить в душі моїй».












Немає коментарів:

Дописати коментар