Віртуальні виставки

середу, 19 квітня 2017 р.


ДИВОВИЖНІ ГЕРОЇ В.Г.РУТКІВСЬКОГО

         До 80-річчя з дня народження чудового українського письменника Володимира Григоровича Рутківського у Великомихайлівській районній дитячій бібліотеці була оформлена тематична виставка «Дивовижні герої В.Г.Рутківського».
       Друкується Володимир Григорович з 1959 року, літературний стаж письменника — понад півстоліття. Мешкає, працює і творить Володимир Григорович в Одесі. Останні 30 років пише романи для дітей та юнацтва, серед яких — «Бухтик з тихого затону», «Гості на мітлі», «Канікули у Воронівці», «Сині Води», «Сторожова застава», «Двобій з тінню», «Потерчата», трилогія «Джури» (книга перша — «Джури козака Швайки», книга друга — «Джури-характерники», книга третя — «Джури і підводний човен») та ін.
       Роман письменника «Джури-характерники» став переможцем книжкового рейтингу від «Літакценту», роман «Джури козака Швайки» та повість «Потерчата» були відзначені «Книжкою року-2009» та Бі-Бі-Сі. Володимир Рутківський — лауреат премій ім. М. Трублаїні, ім. Лесі Українки, Міжнародного освітнього фонду ім. Ярослава Мудрого. Володимир Григорович Рутківський став лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка за історичну трилогію для дітей «Джури» (2007–2010 рр.).



Немає коментарів:

Дописати коментар