Віртуальні виставки

вівторок, 30 січня 2018 р.


«ВЕЛИКОМИХАЙЛІВСЬКА РАЙОННА ДИТЯЧА БІБЛІОТЕКА ЗАПРОШУЄ БАТЬКІВ ТА ДІТЕЙ ДО ЧИТАННЯ КАЗОК ШАРЛЯ ПЕРРО»

«Чарівний світ казок Ш. Перро». 
        
Шарль Перро - французький письменник, поет і критик, основоположник жанру літературної казки. Автор популярних і всесвітньо відомих казок "Кіт у чоботях", "Попелюшка", "Синя Борода", "Червоний Капелюшок", "Зачарована красуня" та інших. Саме його називають першим казкарем. Але не всі знають, що Перро був відомим поетом свого часу, академіком Французької академії, автором видатних наукових праць.
Казки Шарля Перро вчать, як важливо бути розсудливим, добрим, чесним, хоробрим, терплячим, працелюбним: ці якості мають бути притаманними кожній людині. Казки письменника чарівні: в них діють чарівники та чарівниці, є чоботи-скороходи, чарівна паличка, вовк розмовляє людською мовою, а в «Синій Бороді» на ключику не відмиваються криваві плями.
Історії про сплячих красунь, маленьких та відважних синів, добрих падчериць і злих мачух розповідали не одне століття. Розповідали всі по-своєму. У них з'явилися продовжувачі й наслідувачі. І не лише книжкові. Спляча красуня танцювала в балеті. Попелюшка співала в опері. А скільки героїв Шарля Перро розмовляли з кіно-та телеекранів?! Щож, виходить мав рацію казкар, коли писав, що "ці дрібнички - зовсім не дрібнички і заслуговують на те, щоб їх переповідали". Як відзначають сучасні історики літератури, саме цей автор одним з перших виділив народні казки як жанр високої літератури. Читати  книги Шарля Перро варто всім батькам, які люблять розповідати  дітям на ніч хороші і захоплюючі розповіді. Всесвітня енциклопедія казок стверджує: «Це був найдобріший казкар в історії літератури. Він перший створив справжні дитячі казки — добрі та щасливі».
Шарль Перро- 390 років виповнюється від дня його народження, а його ім'я пам’ятають, твори – читають.=

Книги Шарля Перро ви можете знайти на поличках Великомихайлівської районної  дитячої  бібліотеки.
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар