Віртуальні виставки

пʼятницю, 6 квітня 2018 р.



Ось і прийшла Весна до нас, а з нею й велике свято, що символізує пробудження та воскресіння природи, життя і надії – свято Воскресіння. Великдень – дуже шановане свято у християнській релігії. Воно пов’язане із воскресінням Ісуса Христа, тому й має назву Великий день, або Великдень. На Великоднє свято дарують люди одне одному писанки. Оздоблене узором яйце символізує пробудження природи, зародження нового життя. 
         Тож, напередодні найвеличнішого свята, читачі відділу 1-4 класів були ознайомлені з народознавчим стендом «Йде Великдень по землі величаво і прекрасно» та книжковою виставкою «Великдень славить писанка господня».
     Бібліотекар відділу Неверська В.В. провела з дітьми цікаву вікторину «В небі, в зоряній безодні, тонуть дзвони Великодня», розкрила таємниці українського писанкарства, символів на вишитих рушничках. Діти ознайомилися з книгами, на сторінках яких вони дізнались про веселі пасхальні ігри та забави, цікаві легенди та казки, святкові пісні та вірші. Також діти з задоволенням переглянули мультфільм, присвячений цьому святу.




 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар