Віртуальні виставки

четвер, 21 лютого 2019 р.


21 лютого – Міжнародний день рідної мови
        
       Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її  глибинах народилося багато того, чим може пишатися наш народ.  Мова – це велике досягнення людства. Українська мова - це безмежний океан. Вона мелодійна, як пісня солов'їна. Наша мова прекрасна і барвиста, наче дощова веселка. Не можна ходити по рідній землі, не зачаруючись виплеканою народом у віках рідною мовою. Кожному у дар Божий дана мова. Всі живі створіння на Землі спілкуються між собою: одні - мовою жестів, інші - мовою звуків. Лише нам, людям, найдосконалішим із мешканців Землі, було даровано можливість спілкуватися за допомогою мови. 
       Саме завдяки їй ми можемо порозумітися, переказати свої почуття, переживання. За допомогою мови ми бережемо свою історію, передаємо нащадкам неоціненні скарби свого минулого і сучасного.  Рідною мовою належить вважати мову своєї нації,мову предків,яка пов’язує людину з її народом, з попередніми поколіннями,їх духовними надбаннями. Ми повинні передати рідну мову наступним поколінням. Обов’язок кожної людини знати,берегти мову,історію,культуру. Тоді ми будемо гідними синами і дочками свого народу.

Напередодні цього дня в районній дитячій бібліотеці відбулося літературне свято  «Велична, щедра і прекрасна наша мова».
Під час заходу бібліотекарі ознайомили дітей з книжковою виставкою «Рідна мова – пісня солов’їна» та інформаційним стендом «Дзвенить струмочком рідна мова». Діти декламували вірші та   показали свої знання прислів’їв  та приказок про мову. 












Немає коментарів:

Дописати коментар