Віртуальні виставки

вівторок, 18 січня 2022 р.

 

 

18 січня 1882 року народився Алан Александр Мілн — англійський дитячий письменник, творець Вінні-Пуха. Пам'ятаєте цю дивовижну історію про ведмедика та його друзів?
У 1926 р з’явилася перша версія про Ведмедика – “Вінні-Пух”. Друга частина оповідань, “Тепер нас стало шестеро”, з’явилася в 1927 році, а фінальна частина книги “Дім на пуховому узліссі” – в 1928 р.

До виходу в світ книг про Вінні-Пуха Мілн вже був досить відомим драматургом, проте успіх Вінні-Пуха придбав такі масштаби, що інші твори Мілна зараз практично невідомі. Ведмедик отримав ім'я від однієї з реальних іграшок Крістофера Робіна, сина автора. Так само були вигадані й інші персонажі: маленький Паць, віслюк Іа-Іа, Кенга, Кролик. До речі, ці іграшки Крістофера Робіна зберігаються у дитячому відділі Нью-Йоркської публічної бібліотеки.

У Великомихайлівській бібліотеці – філії для дітей оформлено виставку – портрет «СТОРІНКАМИ КАЗОК А.МІЛНА». Добрий та трохи незграбний ведмедик спроможний навчити дітей та дорослих досить простим, але важливим істинам. І робить це з гумором! Читайте та перечитуйте чудові історії про Вінні- Пуха !!!

 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар