Віртуальні виставки

пʼятниця, 10 червня 2022 р.

 ВАРТОВИЙ РІДНОГО СЛОВА.

До 110 - річчя від дня народження М.П. Стельмаха
Михайло Панасович Стельмах - справжній митець, що творив за велінням серця, мав завжди свою глибину, органічну саме для нього тему. З нею він прийшов у літературу і лишається в пам'яті поколінь читачів.
Доля рідної землі, життя і щастя народу, утвердження духовної краси і величі людей праці - в центрі творчих інтересів видатного українського письменника. Один із найяскравіших знавців багатств української мови. Одночасно - поет і прозаїк, драматург і фольклорист, публіцист і кіносценарист. Своїми поезіями, оповіданнями, повістями і романами він підніс рідне слово до високих вершин.
М. П. Стельмах народився 24 травня 1912 року в селі Дяківці, Літинського району, Вінницької області.
До дев'яти років маленький Михайлик разом з батьками жив в Одесі. В його родині панувала атмосфера шани до праці й повага до людини, до природи й краси, яку йому прищеплювала його мати.
Життя Михайла Стельмаха пройшло у творчій і натхненній праці. Свій талант він присвятив Україні, своєму народові, відкривши світові його велич, мужність, працелюбність, лагідну та поетичну душу.
З нагоди 110 річниці від дня народження Михайла Стельмаха у Великомихайлівській бібліотеці-філії для дітей була презентована книжкова виставка «ВАРТОВИЙ РІДНОГО СЛОВА». Запрошуємо в нашу книгозбірню.

Немає коментарів:

Дописати коментар