Віртуальні виставки

пʼятницю, 12 квітня 2024 р.

 

ТАЄМНИЦІ КОСМОСУ.

12 квітня в Україні відзначають День працівників ракетно-космічної галузі та Міжнародний день авіації і космонавтики. Свято присвячене першому в історії польоту людини в космос. Політ першого космонавта Юрія Гагаріна 12 квітня 1961 р. здійснювався під керівництвом видатного вченого-конструктора, автора багатьох космічних розробок-українця Сергія Корольова, уродженця Житомира.  

Першим космонавтом незалежної України став Леонід Каденюк. Свій політ у космос він здійснив в 1997 році. Завдяки йому в космосі вперше було розгорнуто державний прапор України і прозвучав наш Гімн.

Українські інженери та спеціалісти входять у світову спільноту професіоналів, які запускають ракети, проводять наукові дослідження та впроваджують космічні технології. Ера польотів людини у космічному кораблі відкрила для людства принципово нові можливості у подоланні відстані та швидкості руху.

До цієї дати у Великомихайлівській бібліотеці-філії для дітей оформлена книжкова  виставка «Космос розкриває таємниці». Запрошуємо читачів в нашу книгозбірню – поринути у космічну подорож, щоб дізнатися таємниці Всесвіту!





Немає коментарів:

Дописати коментар