Віртуальні виставки

вівторок, 5 березня 2013 р.


Для вас читачі!
Сучасна українська проза...
                                 Катерина Булах  "День кота". Видавництво: Грані-Т - 2010, 104 с.
Дві подруги, Настя й Кароліна, у перший день літніх канікул перетворюються на кішок і мандрують знайомими околицями, аж поки не настає вечір, і їм час знову ставати людьми. Але Кароліна зникає, і знайти її допоможуть лише нові знайомібо з людьми тепер не поговоришЗа фантастичним сюжетом дебютної повісті Катерини Булах, відзначеної другою премією конкурсу «Золотий лелека», прозирає природне бажання людини подивитися на себе збоку. І враження від цього захоплюючого перетворення залишаються дуже цікаві й напрочуд показові. Тут направду є над чим задуматися – передовсім над самим собою!
       Микола Герасименко  "Політ на черешні ". Видавництво: Грані-Т - 2008, 48 с.
Що не кажіть, а кмітливість – дуже хороша риса! Уміння знайти нехай трохи й незвичний, але хвацький, а головне – правильний вихід із будь-якої ситуації цінується завжди і скрізь. Тому можна не сумніватися, що герой цієї книжки Сергійко в житті буде переможцем – адже він знає, як скликати на умовлене місце одночасно аж сім лисиць, як уполювати вовка штанами, як літати на черешні. Утім, легко він може впоратися не лише з такими капосними, а й з цілком житейськими завданнями – приміром, знайти серед ночі загубленого в густій траві ключа…    Вас цікавить, як? Прагнете стати такими ж кмітливими? Це просто – варто лише прочитати книжку…

Лапіна Лілія "Дуже довга казка". Видавництво: Грані-Т -  2008,  72 с.
        Певно, ти і не здогадуєшся скільки чарівних істот і речей навколо тебе. Кожного ранку і щовечора тебе зустрічають казкові сестри Щікат і Пасат, інколи ти звертаєшся по допомогу до їхнього брата Акжуя, але трапляються випадки, коли зарадити може лише добрий чарівник Тото-Маглос. Він дуже добрий, але чомусь його бояться і діти, і дорослі – однаковісінько. Найдужче тремтить злий чаклун Акірес. А ще «Дуже довга казка» розповість, як з краплинок утворюється дощ, чому подорожник прикладають до хворого місця, і як півень вчиться співати.
 Наталка  Сняданко «Країна поламаних іграшок та інші подорожі». Видавництво: Грані-Т -2008, 80 с.                              


Нові речі не завжди кращі старих. Хлопчик Матвійко ніколи не думав, що поламаними іграшками гратися набагато цікавіше. А переконався він у цьому, побувавши разом із рожевою свинкою Параскою на справжньому бенкеті поламаних іграшок.  Як Матвійкові вдалося заслужити звання дійсного члена Клубу дитячого самовиховання, і що обговорюється на Конгресі м’яких іграшок – читайте у повісті сучасної письменниці Наталки Сняданко.

Катерина Лебедєва «Птаха Корабель». Видавництво: Грані-Т - 2007, 128 с. Трапляються пригоди, які складно пояснити, але від того вони ще більше захоплюють. Такими пригодами сповнена і наша книга. Герої цієї незвичайної історії цікавіші і загадковіші від інших. От як Птаха Корабель. Хто він?Корабель, що ширяє у небі, чи птах, який плаває безкраїм морем? Так одразу і не пояснити. Тож відкривай швидше першу сторінку і поринай у світ загадкового.

Паньо Катерина «Цвіт мандрагори». Грані-Т - 2010, 96 с.                                       Коли приходять замахайці – все стає з ніг на голову, і на Плесі зчиняється казна-що. ати непроханим гостям якусь лагоминку, й ті ненадовго дадуть їм спокій... Але не переймайтеся: тато Лу дав слово, що він зарадить біді – а слово господаря Великого Коріння багато важить! Тим паче, якщо в нього є такий самовідданий помічник, як маленький Лулука, що заради порятунку Плеса зумів навіть подружитися з Тим, Хто Кричить Уночі... Третя повість Катерини Паньо з дивовижного циклу про лулук та їхніх друзів – напрочуд світла та щемка історія, яка неодмінно захопить не лише кмітливих малюків, а й їхніх мисливих батьків.
                                    
 Ольга Бусенко «Паперовий янгол»  Грані-Т - 2007, 56 с.



Книжка, яку ви тримаєте в руках, незвичайна. Ім’я її автора заховане всередині, на сторінках казочок. Вигадала ці історії та створила до них ілюстрації одна людина – дівчинка Яринка. Своїм пензликом вона вимальовує на аркушику дерево, а на самому вершечку – янгола. Паперового янгола. Що це за янгол? Звідки він? Як сюди потрапив? Зринає безліч запитань у Яринки, а разом з ними і нова історійка. А от про що, дізнаєшся згодом.

 



Леся Вороніна «Прибулець з країни Нямликів». Грані-Т - 2011, 136 с.               Ви вірите в те, що манна каша може робити дива? Мабуть ні! А от дівчинка Олянка переконалась у цьому, познайомившись із кумедним чоловічком на ім'я Буцик, який полюбляє Чарівну Страву. Він і його родичі можуть оживляти іграшки, літати, перетворюватися на…  Та Ви самі дізнаєтеся про все це, прочитавши нашу нову книгу.


 




  







                                          



                                         




                         






Немає коментарів:

Дописати коментар