Віртуальні виставки

четвер, 23 грудня 2021 р.

 ГОЛОДОМОР – ТРАГЕДІЯ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ.

Щороку у четверту суботу листопада , в цьому році 27 числа, в Україні вшановують пам’ять жертв Голодомору. 28 листопада 2006 року був ухвалений Закон «Про Голодомор 1932–1933 років в Україні», який офіційно визнає Голодомор актом геноциду українського народу.
Вшановуючи пам’ять невинних жертв Голодомору 1932 – 1933 років, кожен із нас переосмислює нашу історію, трагічні її сторінки, які примушують стискатися людські серця. І нехай подібна біда на нашій землі ніколи не повториться знову! Вічна пам'ять і вічний спокій душам загиблих від Голодомору-геноциду 1932-33 років!
У Великомихайлівській бібліотеці - філії для дітей КЗ «Публічна бібліотека Великомихайлівської селищної ради» оформлена виставка – застереження «Голодомор – трагедія українського народу». На ній представлені документальні книги та статті, спогади свідків тих жахливих подій, художньо – документальні книги українських письменників.
Традиційно пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років у світі і в Україні вшановують, запалюючи свічку. 27 листопада о 16.00. годині відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання у рамках світової акції «Запали свічку пам’яті». Просимо Вас не залишати своє вікно порожнім та помолитися за душі невинно загиблих у роки геноциду українського народу, створеного штучним голодом.
Хай палає свічка, хай палає,
Поєднає вона нас в цей час.
Хай сьогодні спогади лунають,
Пам`ять чиста, світла і значна…
335
Охоплено людей
44
Взаємодія
Ви та ще 13
1 поширення
Подобається
Коментувати
Поширити

Немає коментарів:

Дописати коментар