Віртуальні виставки

вівторок, 21 лютого 2023 р.

 

Флешмоб «ЄДНАЄ РІДНА МОВА»
21 лютого - Міжнародний день рідної мови.
Мова – це символ народу. Це великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати.
В Україні українська мова функціонує як національна мова держави, нею розмовляють всі, хто не уявляє себе без причетності до свого великого волелюбного народу.
Мова ‒ це історія народу, його світогляд. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. Українською мовою розмовляли наші діди та прадіди, а матері та бабусі співали колискові! Наша українська мова ‒ це золота скарбниця душі народної, з якої ми виростаємо, якою живемо й завдяки якій маємо величне право й високу гордість іменуватися народом України.
Напередодні Міжнародного Дня рідної мови бібліотекар Великомихайлівської бібліотеки-філії для дітей завітала до учнів 4-Б класу Великомихайлівського опорного ліцею (вчитель Щербула Л.В.) та запросила дітей взяли участь у флешмобі «ЄДНАЄ РІДНА МОВА».
Дітки залюбки декламували вірші про рідну мову, зачитали вислови відомих людей про мову,прислів’я та приказки, подивилися відео перегляд.
Шануйте і любіть рідну мову, піклуйтеся про неї, захищайте, розкривайте для себе її велич і могутню силу. Збережіть її в усій чудовій красі для себе і наступних поколінь!










Немає коментарів:

Дописати коментар