Віртуальні виставки

середу, 1 лютого 2023 р.

 ЧАС ЧИТАТИ.

1 лютого проводиться Всесвітній день читання вголос. 13 років тому по всьому світу стартувала традиція щорічно у першу середу лютого проводити Всесвітній день читання книги вголос. Цю традицію започаткувала міжнародна організація «LitWorld» у 2010 році, у рамках руху за грамотність. Цей день нагадує про важливість читання вголос не тільки дітям, а і дорослим.
Як долучитися до святкування Всесвітнього дня читання вголос:
1. Оберіть книжку.
2. Знайдіть зацікавленого друга / друзів/рідних.
3. Читайте вголос.
Учні 5 –Б класу (кл. керівник Хоптова Олена Іванівна) Великомихайлівського опорного ліцею активно долучилися до цього свята та читали вголос вірші Т. Шевченка.
Провідний бібліотекар Великомихайлівської бібліотеки-філії для дітей Пинтя В.Г. звернула увагу дітей на користь від читання вголос:
Читання вголос розвиває швидкість мовлення.
Розширює словниковий запас.
Запам'ятовування є найсильнішим під час читання вголос.
Допомагає розвивати навички мислення.
Зміцнює навички слухання і підвищує грамотність.
Читання вголос знижує стрес і робить нас щасливими.
Якщо ви ще не читаєте вголос, то саме у Всесвітній день читання вголос варто почати. І нехай книжки, які є у книгозбірнях бібліотек будуть вам у поміч!
Великомихайлівська бібліотека-філія для дітей презентує для читачів книжкову виставку «ЧАС ЧИТАТИ». Завітайте в бібліотеку та виберіть книжку,яку прочитаєте вголос своїм рідним , або друзям та отримайте задоволення від читання.










Немає коментарів:

Дописати коментар