Віртуальні виставки

понеділок, 27 листопада 2023 р.

 

#Письменникиювіляри

До 160-річчя від дня народження видатної української письменниці Ольги Юліанівни Кобилянської Великомихайлівська бібліотека-філія для дітей підготувала книжкову виставку «СЛОВО ЗВОРУШЕНОГО СЕРЦЯ».

Ольга Кобилянська – авторка повістей, численних оповідань, новел, нарисів про життя, – людина незвичайної долі, яка заслужила всенародну пошану, любов і визнання. Майбутня письменниця з раннього дитинства самостійно опановувала знання та багатство світової культури, служила словом своєму народові і піднялася до вершин світового мистецтва. Майстриня драматичної повісті та оповідань на теми утиску українського жіноцтва, кризового становища села, порушувала питання етики та моральної досконалості людини в умовах насильства та соціальної несправедливості.

Художня спадщина Ольги Кобилянської збагатила духовну скарбницю нашого народу

Більшість творів письменниці перекладені багатьма мовами, тому відіграють важливу роль у світовій літературі, піднімаючи міжнародний престиж українського художнього слова.

Бібліотека запрошує всіх бажаючих відвідати книжкову виставку та долучитися до творчості видатної письменниці Ольги Кобилянської.




Немає коментарів:

Дописати коментар