Віртуальні виставки

середу, 27 квітня 2016 р.


« Чорнобиль не має минулого часу»

година пам’яті
 
         26 квітня виповнилося 30 років Чорнобильській трагедії - страшної катастрофи в історії людства. Чорнобиль – невелике українське містечко, що потопало в зелені вишень та яблунь. До трагедії – спокійний, неквапливий, доброзичливий світ. 26 квітня 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної станції сталася найбільша катастрофа сторіччя. Це була трагедія не тільки для України, а й для всього людства. Це був смертельний бій, з якого хлопці вийшли переможцями. 28 чоловік двох пожежних караулів затулили собою не тільки станцію, а й Європу. 6 чоловік загинули майже відразу.
         Вплив чорнобильської аварії на здоров’я людей дуже значний і буде проблемою не тільки для нас, а й для кількох наступних поколінь. В Україні постраждало майже 4 мільйони людей, серед них півтора мільйона дітей.
         В районній дитячій бібліотеці цій даті,була присвячена година пам’яті «Чорнобиль не має минулого часу». Для користувачів бібліотеки був оформлений інформаційний стенд «Чорнобиль…Трагедія…Пам'ять…». Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих героїв пожежників.
 Активні читачі бібліотеки підготували вірші про найстрашнішу трагедію в історії людства. Бібліотекарі ознайомили дітей з книжковою виставкою «Мужність і біль Чорнобиля».









Немає коментарів:

Дописати коментар