Віртуальні виставки

четвер, 28 квітня 2016 р.


Глобальний тиждень безпечного
              дорожнього  руху ООН

         В умовах постійного зростання кількості транспортних засобів безпека дітей перебуває під великою загрозою. Зрозуміло, що всі дітлахи – непосиди. Вони легко можуть почати гратися на проїзній частині дороги, перебігати її у невстановленому місці.
        Тим більше вражають випадки, коли трагедія стається через недбалість батьків, які тягнуть малих через дорогу, аби виграти хвилинку при цьому ризикують дитячим здоров’ям або навіть життям.
       В переважній більшості випадків винуватцями ДТП стають діти через свої вікові та психологічні здібності. Вони дуже збудливі, динамічні і в той же час неуважні: не вміють передбачити небезпеку, правильно оцінити відстань до автомобіля, що наближається, його швидкість і свої можливості. Допомогти дітям виробити це вміння – завдання дорослих. Від педагогів, батьків, бабусь і дідусів залежить, як надалі поводитимуться дівчатка і хлопчики на дорозі.
      Зрозуміло, що лише дотримання Правил дорожнього руху дозволяє відчувати себе на вулиці впевнено!
      В рамках Глобального тижня безпечного дорожнього руху ООН, який проходить в останню неділю квітня в районній дитячій бібліотеці були проведені заходи присвячені цій темі. Бібліотекар відділу 1 -4 класів звернула увагу дітей на дотримання правил дорожнього руху, а саме :

1. Переходити дорогу дозволяється в передбачених місцях ;
2.Не переходити дорогу на червоний або жовтий сигнал світлофора ;
3. Переходити тільки на зелений сигнал світлофора;
4. За відсутністю світлофора коли Ви підійшли до дороги треба зупинитися й подивитися в усі боки, потім уважно озирнутися ліворуч, а дійшовши до середини дороги, необхідно озирнутися праворуч ;
5. Виходячи на проїзну частину дороги, припинити розмови, особливо по мобільному телефону;
6. Не дозволяти дітям гратися поблизу доріг і на проїзній частині.
        Діти мали можливість ознайомитися з виставкою однієї книги «Правила дорожнього руху для дітей». Також для них був корисний відео - перегляд «Будь уважним на дорозі».















Немає коментарів:

Дописати коментар