Віртуальні виставки

середу, 10 травня 2017 р.


Війна і Перемога: полум’я
                     вічної пам’яті.

          9 травня 2017 року Україна відзначає День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
         День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні -  встановлене державне свято в результаті прийняття 9 квітня 2015 Верховною Радою України проекту закону № 2539 "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 - 1945 років".
       Для заходів, приурочених до цих дат на державному рівні з 2014 року використовується новий символ – червоний мак.
       Дорогою ціною дісталася Перемога нашим фронтовикам. Ми розуміємо, що пройдуть роки, змінюватимуться люди, покоління і настане той час, коли зовсім не залишиться живих свідків того страшного лихоліття. Тому так важливо познайомити дітей з подвигом ветеранів, щоб залишилася пам’ять про них, про їхні подвиги, про ту жорстоку і бездушну війну, яка забрала життя мільйонів людей, принесла лихо і горе на нашу українську землю. Бо без пам’яті немає майбутнього. 
        Цей день залишиться для нас завжди затьмареним від гіркоти втрат і осяяний сонцем Перемоги. У довічному боргу наше покоління і перед тими ветеранами війни, кому пощастило пройти через чорнило битв і дожити до світлого Дня Перемоги. Все менше їх залишається в життєвому строю. Даються взнаки і опалена війною молодість, сирі окопи , голод і холод, хвороби і рани, роки,  їхні груди вкриті медалями, на скронях - сивина. Але вони пам'ятають ті страшні часи, хоч часто їм і не хочеться про них згадувати.

        Напередодні 9 травня в районній дитячій бібліотеці відбулося засідання клубу «Подвиг» з учнями 6-А класу (кл. керівник Головацька А.С.)  та була проведена година мужності «Війна і Перемога: полум’я вічної пам’яті». На захід були запрошені учні 4-А класу (кл. керівник Мойсеєва Т.А.)
       Активні читачі бібліотеки декламували вірші воєнної тематики.
Присутні були ознайомлені з книжковою виставкою «Війні немає забуття». До заходу був оформлений стенд « День Перемоги – день пам’яті та надії».
         Неподалік від будівлі районної дитячої бібліотеки знаходиться скромний пам’ятник з п’ятикутною червоною зіркою. Тут похований 19- річний солдат Олег Петрович Пруський. Він віддав своє життя за звільнення нашого селища.
         Захід завершився покладанням квітів до могили солдата.
 
 










Немає коментарів:

Дописати коментар