Віртуальні виставки

понеділок, 12 лютого 2024 р.

 

ТВОРЧИМИ СТЕЖИНАМИ Л.ПИСЬМЕННОЇ.

11 лютого виповнилося 110 років з дня народження Лариси Михайлівни Письменної. Вона відома як авторка талановитих оповідань, повістей і казок для дітей різного віку. Лариса Письменна була не лише чудовою оповідачкою, але й доброю людиною. І своєю добротою та фантазією щедро ділилася з маленькими друзями-читачами на сторінках своїх книжок.

Письменна спочатку навіть не збиралася бути письменницею. Це сталося випадково. Вона працювала вихователем у дитячому садочку і, щоб діти не нудьгували вигадувала для своїх вихованців казкові історії. Герої її казок звичайні діти, але пригоди, які трапляються з ними – казкові і, навіть, фантастичні. Іноді не можна зрозуміти де правда, а де вигадка. Маленьким слухачам ці історії дуже подобалися! Вони просили ще й ще, і вихователька вигадувала все нові казки…

Ще Лариса Письменна відома як завідувачка редакції дошкільної літератури в дитячому видавництві «Веселка». Написала велику низку казок, оповідань, повістей для дошкільнят, дітей молодшого шкільного віку, для підлітків і старшокласників.

Твори її навчають людяності, доброті, вірності, дружбі, любові до всього живого. Перекладені вони грузинською, естонською, литовською, румунською та іншими мовами. За збірку «Тисяча вікон і один журавель» Лариса Письменна нагороджена премією Лесі Українки.

З нагоди 110-річниці з дня народження Лариси Михайлівни Письменної у Великомихайлівській бібліотеці-філії для дітей оформлено книжкову виставку «Творчими стежинами Л. Письменної».




Немає коментарів:

Дописати коментар