Віртуальні виставки

середу, 2 травня 2018 р.



Свято
 «Посвята в читачі першокласників»
   Людина, яка любить і вміє читати , має  розумник, добрих в вірних друзів. Друзі ці - книги! З книжкою ви  зустрічаєтеся ще у дитинстві і не розлучаєтесь з нею до самої старості. Де б ви не вчилися, де б не працювали, весь час будете звертатися за допомогою до книги, підручника!  
   Книги порівнюються з ріками, які напувають планету мудрістю. Книги - вікно у світ. Вони як мудрі і вірні друзі знайомлять нас із навколишнім світом, розповідають про минуле нашої країни, ведуть нас у майбутнє.
    Нещодавно до районної дитячої бібліотеки на  свято «Посвята в читачі першокласників » завітали учні  1-А  та 1 –Б класів ( кл. керівники Корецька  Ірина Валеріївна, Мойсеєва Тетяна Анатоліївна). Бібліотекар  провела  для нових читачів екскурсію по бібліотеці під час якої діти ознайомились з поняттям бібліотека, бібліотекар, читальна зала. З цікавістю розглядали дитячі книжечки з книжкової виставки «Книга – твій найкращий друг!» , гортали сторінки, дивилися ілюстрації до творів. Мандруючи разом з казковими героями, першокласники показали хороші знання українських народних казок, розповідали прислів’я про книги, складали магічне слово «Бібліотека», відгадуючи загадки. Також першокласники  ознайомилися з правилами збереження книги, правилами поведінки в бібліотеці
     У гості до малят завітала добра Королева  Бібліотеки.  Вона розповіла про важливість читання та про дотримання правил бережливого ставлення до книг. Маленькі читачі показали хороші знання з українських народних казок та казок народів світу, правильно відповідаючи на запитання казкової вікторини . 















Немає коментарів:

Дописати коментар