Віртуальні виставки

вівторок, 8 травня 2018 р.


БУЗОК ТРАВНЕВИЙ БУДИТЬ ПАМ'ЯТЬ.
         
                      9 травня  - День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
                    Мільйони людей в усьому світі знають про звіряче обличчя фашизму з книг, документальних та художніх фільмів. Все менше залишається тих, хто пам'ятає злочини фашистів зі свого трагічного досвіду.
     Дорогою ціною дісталася Перемога нашим фронтовикам. Ми розуміємо, що пройдуть роки, змінюватимуться люди, покоління і настане той час, коли зовсім не залишиться живих свідків того страшного лихоліття. Тому так важливо познайомити дітей з подвигом ветеранів, щоб залишилася пам’ять про них, про їхні подвиги, про ту жорстоку і бездушну війну, яка забрала життя мільйонів людей, принесла лихо і горе на нашу українську землю. Бо без пам’яті немає майбутнього.
    На окупованій території фашисти знущалися над мирним населенням та військовополоненими. Вони масово розстрілювали жителів міст і сіл, не жаліючи ні старих, ні малих, піддавали нелюдським тортурам полонених солдатів і офіцерів, партизанів, підпільників, тисячами примусово вивозили працездатних громадян на каторжні роботи до Німеччини, руйнували пам'ятники національної культури, житлові будинки, підприємства, розкрадали майно громадян та загальнонаціональні цінності.
     Страшні сліди залишила війна. На території України в руїни та згарища перетворили фашисти 114 міст і 28 тисяч сіл.
         Напередодні 9 травня в районній дитячій бібліотеці відбулося засідання клубу «Подвиг» з учнями 6-А класу (кл. керівник Байрамукова С.Н.)  та була проведена година мужності «Бузок травневий будить пам’ять». На захід були запрошені учні  3 - А класу (кл. керівник Щербула Л. В.).
   Ведучими  заходу були учні 7- го класу Зайцев Артем та Смик Дарія .  Активні читачі бібліотеки підготували та  декламували вірші воєнної тематики.
Присутні були ознайомлені з книжковою виставкою «В книжковій пам’яті миттєвості війни». До заходу був оформлений інформаційний стенд «Йде весна переможним травнем».
         Неподалік від будівлі районної дитячої бібліотеки знаходиться скромний пам’ятник з п’ятикутною червоною зіркою. Тут похований 19- річний солдат Олег Петрович Пруський. Він віддав своє життя за звільнення нашого селища.
         Захід завершився покладанням квітів до могили солдата. 








Немає коментарів:

Дописати коментар