Віртуальні виставки

четвер, 12 травня 2016 р.


9 ТРАВНЯ – ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ

         9 травня 2016 року Україна відзначає День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
       День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні" встановлено державне свято в результаті прийняття 9 квітня 2015 Верховною Радою України проекту закону № 2539 "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 - 1945 років".
       Для заходів, приурочених до цих дат на державному рівні з 2014 року використовується новий символ – червоний мак.
       Цей день залишиться для нас завжди затьмареним від гіркоти втрат і осяяний сонцем Перемоги. У довічному боргу наше покоління і перед тими ветеранами війни, кому пощастило пройти через чорнило битв і дожити до світлого Дня Перемоги. Все менше їх залишається в життєвому строю. Даються взнаки і опалена війною молодість, сирі окопи , голод і холод, хвороби і рани. їхні груди вкриті медалями, на скронях - сивина. Але вони пам'ятають ті страшні часи, хоч часто їм і не хочеться про них згадувати.
         Напередодні 9 травня в районній дитячій бібліотеці відбулося засідання клубу «Подвиг» з учнями 6-х класів  та була проведена година пам’яті «Ніхто не забутий, ніщо не забуте». На захід були запрошені учні 1-го класу.
    Активні читачі бібліотеки декламували вірші воєнної тематики.
      Присутні були ознайомлені з книжковою виставкою «Ті дні у пам’яті народній»
          Неподалік від будівлі районної дитячої бібліотеки знаходиться скромний пам’ятник з п’ятикутною червоною зіркою. Тут похований 19- річний солдат Олег Петрович Пруський. Він віддав своє життя за звільнення нашого селища.
            Захід завершився покладанням квітів до могили солдата.










 

Немає коментарів:

Дописати коментар