Віртуальні виставки

вівторок, 13 лютого 2018 р.


Урок мужності «Афганістан – осколки пам’яті».
         В районній дитячій бібліотеці ,у відділі 5-9 класів, відбулося засідання клубу «Подвиг» з учнями Великомихайлівської опорної ЗОШ  7 –Б класу (кл. керівник Хоптова О.І.) , яке було приурочене 29-ій річниці виведення військ з Афганістану.   Керівником клубу-  Кейзі М.І. був проведений урок мужності «Афганістан – осколки пам'яті».
      15 лютого 1989 року для багатьох став днем, коли скінчився рахунок втратам наших солдатів, службовців. Важкий, сумний підсумок. Багато матерів і батьків не дочекалися своїх синів, котрі не сказали -- «Мамо, я живий...».
        Афганістан… У нашій свідомості це слово стало синонімом справжнього людського лиха, справжнього пекла. Афганська війна безжально перекреслила тисячі молодих життів, понівечила долі. Афганська війна тривала майже 10 років - це вдвічі довше ніж Друга світова війна. Вона буде довго тривожити серця тих, хто був безпосереднім учасником і хто втратив у війні своїх близьких. Війна назавжди залишиться в пам’яті нащадків.
           Хвилиною мовчання присутні вшанували всіх тих, хто не повернувся з афганської війни. В їх числі є імена наших земляків: Сергій Улітка, Павло Китаєв, Олександр Заторський, Анатолій Крикунов.
         Активні учасники заходу підготували вірші афганської тематики. До уваги всіх були представлені відео-перегляди  «Афганістан. Життя простих людей» та «Радянські війська в Афганістані».
           Бібліотекар ознайомила присутніх з інформаційним стендом «Ми пам’ятаємо Афганістан» та книжковою виставкою «Відлуння Афганських гір».









 

Немає коментарів:

Дописати коментар