Віртуальні виставки

вівторок, 20 лютого 2018 р.


Літературне свято «Моя велична українська мова».
          Міжнародний день рідної мови, проголошений Генеральною конференцією ЮНЕСКО в листопаді 1999 року, вiдзначається щороку з лютого 2000 року для сприяння мовній і культурній різноманітності. 21-го лютого всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови.   
            Напередодні цього дня в районній дитячій бібліотеці відбулося літературне свято «Моя велична українська мова» з учнями 3 –А  класу (кл.керівник Щербула Л.В.) Великомихайлівської опорної ЗОШ І – ІІІ ступенів.
            Ведучі заходу - учні 7- го класу Зайцев Артем та Смик Дарія розповіли дітям, що мова це одне з найцінніших надбань, які створили й залишили нам наші пращури. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато того, чим може пишатися наш народ. Мова – це велике досягнення людства. Українська мова - це безмежний океан. Вона мелодійна, як пісня солов'їна. Наша мова прекрасна і барвиста, наче дощова веселка. Не можна ходити по рідній землі, не зачаруючись виплеканою народом у віках рідною мовою. Ми повинні передати рідну мову наступним поколінням. Обов’язок кожної людини знати,берегти мову,історію,культуру. Тоді ми будемо гідними синами і дочками свого народу. Ми повинні передати рідну мову наступним поколінням. Обов’язок кожної людини знати,берегти мову,історію,культуру. Тоді ми будемо гідними синами і дочками свого народу.
          Учасники заходу розповідали прислів'я та вірші про мову, розгадували загадки, були ознайомлені з легендою про пісню та прослухали пісню «Це моя Україна».
       Бібліотекарі ознайомили присутніх з інформаційним стендом «О, мово рідна, України слава!» та  книгами книжкової виставки «Мова – дзеркало народу».










    

Немає коментарів:

Дописати коментар