Віртуальні виставки

пʼятницю, 12 лютого 2016 р.


День Святого Валентина

           14 лютого святкують День св. Валентина. Закохані обмінюються подарунками, квітами, традиційними "валентинками" та поцілунками.

         І трохи історії: єпископ Валентин Інтерамський, який жив у римському місті Терні в III столітті, є покровителем всіх закоханих.

         Легенда пов'язує ім'я св. Валентина з численними добрими справами, які він зробив для закоханих. Наприклад, згідно з переказами, він таємно вінчав закоханих легіонерів, яким імператор Клавдій забороняв одружуватися, мирив посварених, дарував квіти молодим парам і навіть писав за неписьменних легіонерів листи їхнім дівчатам. Все це, зрештою, стало відомо, Валентина взяли під варту, а незабаром імператор підписав указ про його страту.

         Останні дні життя святого теж овіяні романтизмом. Як розповідає легенда, в єпископа Валентина закохалася дочка тюремника, яку він вилікував від сліпоти. Як священнослужитель, що дав обітницю безшлюбності, він не міг відповісти на почуття дівчини, але в ніч перед стратою надіслав їй прощальну записку, яку, мабуть, і можна вважати найпершою "валентинкою".

         В районній дитячій бібліотеці до цієї дати був оформлений інформаційний стенд «Все починається з любові».


 

Немає коментарів:

Дописати коментар