Віртуальні виставки

пʼятницю, 19 лютого 2016 р.


21 лютого – Міжнародний день рідної мови

          Міжнародний день рідної мови, проголошений Генеральною конференцією ЮНЕСКО в листопаді 1999 року, вiдзначається щороку з лютого 2000 року для сприяння мовній і культурній різноманітності.
         21-го лютого всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови. За недовгий час свого існування воно вже стало традиційним, адже це один з тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частиною свого великого народу. Мова – це велике досягнення людства. Українська мова - це безмежний океан. Вона мелодійна, як пісня солов'їна. Наша мова прекрасна і барвиста, наче дощова веселка. Не можна ходити по рідній землі, не зачаруючись виплеканою народом у віках рідною мовою.
         Напередодні цього дня в районній дитячій бібліотеці відбулося літературне свято «Прилиньмо душею до перлин рідної мови!».
        Під час заходу бібліотекарі ознайомили дітей з книжковою виставкою «Бринить, співає наша мова» та інформаційним стендом «Ой, яка чудова українська мова». Діти декламували вірші та  показали свої знання прислів’їв  та приказок про мову.






 

Немає коментарів:

Дописати коментар